Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace daňové soustavy (FP-UadsK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-UadsK - Aplikace daňové soustavy, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je praktické zvládnutí probraného učiva, t.j. posluchači po jeho absolvování musí umět u jednotlivých typů obchodních společností stanovit vlastní daňovou povinnost pro jednotlivé druhy daní na zcela konkrétním zadaném příkladu.

Osnova

Základní tématická náplň přednášek je následující:- Úvod do předmětu, seznámení studentů s obsahem předmětu a požadavky související se zpracováním zadaného komplexního příkladu konkrétní společnosti. Určení metodologického postupu pro celkové zpracování u zadané společnosti z hlediska účetního i daňového.- Daň silniční - určení předmětu daně, stanovení poplatníka, zjištění základu daně a sazby dle jednotlivých typů vozidel, vyplnění a odevzdání daňového přiznání, placení daně a záloh.- Daň z nemovitostí (daň z pozemků a daň ze staveb). Vymezení nemovitostí, které jsou či nejsou předmětem daně, které jsou od daně osvobozeny, stanovení poplatníka, určení základu daně a stanovení základní sazby, stanovení sazby daně dle typu nemovitosti a velikosti obce, v níž se nemovitostObsahem cvičení je praktické zpracování dodaných pokladových materiálů a zpracování předepsaných výstupů.

Literatura

Zákon. c. 586/1992 Sb o dani zpríjmu fyzickýxh a právnických osobZákon c.235/2004 Sb.o dani z pridané hodnotyZákon .c. 563/1991 Sb. o úcetnitnictvíZákon c. 16/1993 Sb. o dani silnicní

Požadavky

Znalost vedení účetnictví, znalost účetních výkazů, způsob sestavení daňových přiznání k jednotlivým daním.

Garant

Ing. Pavel Svirák, Dr.

Vyučující

Ing. Pavel Svirák, Dr.