Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdanění fyzických osob (FP-UzfoP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-UzfoP - Zdanění fyzických osob, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními principy zdanění příjmů fyzických osob, a to tak, aby byly schopni aplikovat získané poznatky na konkrétní příklad v praxi.

Osnova

Úvod k předmětu a k daním z příjmů.Globální pohled na daň z příjmů - poplatník, předmět daně, osvobození od daně, základ daně, dílčí základy daně, algoritmus výpočtu daně, nezdanitelné části základu daně, odčitatelné položky od základu daně, slevy na dani.Detailní pohled na příjmy ze závislé činnosti, příjmy ze samostatné činnosti, příjmy z kapitálového majetku, příjmy z nájmu a ostatní příjmy.Vysvětlení speciálních situací, jako např. zdanění příjmů provozovatelů solárních elektráren, ukončení podnikání fyzické osoby, přechod z daňové evidence na účetnictví a naopak, přechod z uplatňování jednotlivých výdajů, zdanění cenných papírů.

Literatura

Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění účinném pro rok 2015. (CS)

Požadavky

Není specifikováno.

Garant

Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D.Ing. Filip Fabian