Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 2 (FP-Vma2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-Vma2P - Matematická analýza 2, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti získají znalosti základů diferenciálního a integrálního počtu ve více reálných proměnných. Budou je schopni aplikovat v úlohách inženýrské a ekonomické praxe.

Osnova

1. Funkce více proměnných. Základní pojmy.2. Parciální derivace, gradient.3. Totální diferenciály. Taylorovy polynomy.4. Lokální extrémy.5. Vázané a absolutní extrémy.6. Funkce definované implicitně.7. Dvojný a trojný integrál.8. Aplikace dvojného a trojného integrálu.9. Křivky a jejich orientace. 10. Křivkové integrály a jejich aplikace. Greenova věta.11. Potenciál, operátory nabla a delta, divergence a rotace vektorového pole.12. Plochy a jejich orientovatelnost.13. Plošné integrály a jejich aplikace. Gaussova-Ostrogradského věta a Stokesova věta.

Literatura

V. Jarník: Diferenciální počet II, Academia, 1984 (CS)V. Jarník: Integrální počet II, Academia, 1984 (CS)D. M. Bressoud: Second Year Calculus, Springer, 2001 (EN)J. Škrášek, Z. Tichý: Základy aplikované matematiky I a II, SNTL Praha, 1989 (CS)

Požadavky

Matematická analýza I, Lineární algebra.

Garant

doc. Ing. Luděk Nechvátal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Luděk Nechvátal, Ph.D.