Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy optimalizace a rozhodování (FP-ZOR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FP-ZOR - Základy optimalizace a rozhodování, Fakulta podnikatelská, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem výuky je seznámit studenta se základními metodami optimalizace, které lze využít v manažerském rozhodování a rozvinout jeho dovednost využít těchto poznatků při řešení praktických organizačních a ekonomických problémů firmy.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Beck,J.,Langová,M., Zelinka,J. : Lineární modely v ekonomii. Praha , SNTL 1982. (CS)RAIS, K. DOSKOČIL, R. Operační a systémová analýza I. Skripta, Brno: VUT v Brně, Fakulta podnikatelská, 2006, 107 s., ISBN 80-214-3280-2. (CS)Rais, K., Koch,M.: Sbírka příkladů z operační a systémové analýzy, řešených na osobních počítačích (I. část). VUT Brno, 1992, str.110. (CS)Churchman,C., Achoff,R.,Arnoff,E.: Úvod do operačního výzkumu. Bratislava, Alfa, 1968. (CS)Jablonský Josef : Operační výzkum. Kvantitativní metody pro ekonomické rozhodování. Praha. Professional Publishing 2002. ISBN 80-86419-23-1. (CS)Rais,K., Smejkal,V.: Řízení rizik. Grada Publishing.,a.s. Praha 2003.Str. 270. ISBN 80-247-0198-7. (CS)Lapin,L.: Quantitative Methods for Business Decisions. Brace Harcourt College Publishers, Toronto, Canada 1994. (EN)

Požadavky

Řešení rovnic a grafického znázorňování funkcí, znalost derivování a integrace. Znalost základů organizace a manažerských funkcí podniku.

Garant

prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, dr. h. c.

Vyučující

prof. Ing. Karel Rais, CSc., MBA, dr. h. c.