Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematický software (FSI-0MS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-0MS - Matematický software, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prvním krokem ke zvládnutí práce v MATLABu je seznámení se s jeho vývojovým prostředím. Dále jde o efektivní využívání bohaté nabídky hotových nástrojů MATLABu, tj. o používání MATLABu jako chytré a mocné kalkulačky. Hlavním cílem kurzu je však naučit studenty v MATLABu programovat. V neposlední řadě jde také o to naučit se vytvářet uživatelsky přívětivé aplikace, zejména efektivně používat mocné nástroje MATLABovské grafiky. Základem výuky je postupné praktické osvojování MATLABu. Důležitou součástí předmětu je samostatná práce na zadaných projektech.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

The MATLAB documentation on the WEB, http://www.mathworks.com/access/helpdesk/help/techdoc/L. Zaplatílek, B. Doňar: MATLAB pro začátečníky. BEN, Praha, 2003.L. Zaplatílek, B. Doňar: MATLAB tvorba uživatelských aplikací. BEN, Praha, 2004.D. Hanselman, B. Littlefield: Mastering MATLAB 7. Pearson Prentice Hall, Upper Saddle River, New Jersey, 2005

Požadavky

Základy programování, základy lineární algebry.

Garant

doc. RNDr. Libor Čermák, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Libor Čermák, CSc.