Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistický software (FSI-0SS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-0SS - Statistický software, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení studentů s programy Statgraphics, Statistica a Excel, které slouží jako nástroj pro statistické a pravděpodobnostní výpočty. Studenti se naučí používat tyto softwary v rozsahu, který odpovídá látce probírané v souběžném předmětu Matematika IV a mohou provést výpočty potřebné k vypracování semestrální práce pro tento předmět.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Manuály software Statistica 7.0.Karpíšek, Z.: Matematika IV. Statistika a pravděpodobnost. Brno : FSI VUT v CERM, 2003.Karpíšek, Z. - Popela, P. - Bednář, J.: Statistika a pravděpodobnost. Učební pomůcka - studijní opora pro kombinované studium. Brno : FSI VUT v CERM Brno, 2002.Manuály software Statgraphics for Windows.StatSoft, Inc.: Electronic Statistics Textbook. http://www.statsoft.com/, 2005.Anděl, J.: Statistické metody. Praha : Matfyzpress, 1993.

Požadavky

Základní metody popisné statistiky, teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky.

Garant

doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc.