Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z materiálového inženýrství (FSI-0UM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-0UM - Vybrané kapitoly z materiálového inženýrství, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je tvořen jako doplňkový k předmětu 2 BUM - Úvod do materiálových věd s cílem pomoci studentům ujasnit si informace o vztazích mezi chemickým složením, zpracováním, strukturou a vlastnostmi materiálu směrodatnými pro zpracovatelské technologie a konstrukční využití.

Osnova

1. Stavba atomů, meziatomové vazby, struktury krystalických látek, poruchy krystalové stavby2+3. Mechanické vlastnosti materiálů – zkouška tahem, zkoušky tvrdosti, zkouška rázem v ohybu, lomová mechanika, únava materiálu, creep, relaxace4+5. Úvod do termodynamiky, kinetiky a difuze 6+7. Fázové diagramy, 8. Soustava Fe – Fe3C, soustava Fe – C (grafit)9. Tuhnutí, krystalizace, fázové přeměny v tuhém stavu 10. Kovové materially – železné a neželezné kovy a jejich slitiny11. Konstrukční keramika 12.Konstrukční polymery 13.Kompozity, degradace materiálů

Literatura

internetové zdroje (EN)internetové zdroje (EN)

Požadavky

Kurz využívá všeobecné poznatky z fyziky, chemie, fyzikální chemie a matematiky.

Garant

Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP

Vyučující

Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP