Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstruktivní a počítačová geometrie (FSI-1KG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-1KG - Konstruktivní a počítačová geometrie, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubit prostorovou představivost, seznámit studenty s principy zobrazování a důležitými vlastnostmi některých křivek a ploch. Úkolem kursu je uvést studenty do základů mezinárodního jazyka inženýrů, tj. deskriptivní, event. konstruktivní geometrie, aby mohli posléze tyto znalosti tvůrčím způsobem uplatnit v odborných předmětech i při využívání výpočetní techniky.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Borecká, K. a kol.: Konstruktivní geometrie, CERM, s.r..o. Brno, 2002Urban, A.:: Deskriptivní geometrie, díl 1. - 2., , 0Seichter, L.:: Konstruktivní geometrie, , 0Medek, V. - Zámožík, J.: Konštruktívna geometria pre technikov,Martišek, D.: Počítačová geometrie a grafika, VUTIUM, Brno 2000Borecká, K. a kol.: Konstruktivní geometrie, , 0Paré, Loving, HillDescriptive GeometryNew York 1972Steve M. SlabyFundamentals of Three-Dimensional Descriptive GeometryNew York 1976

Požadavky

Studenti musí znát základy středoškolské matematiky, zejména geometrie.

Garant

doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ludmila Chvalinová, CSc.Mgr. Jana Hoderová, Ph.D.doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D.