Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová geometrie a grafika (FSI-1PG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-1PG - Počítačová geometrie a grafika, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základním cílem předmětu je seznámit studenty se základy geometrie a počítačové grafiky, která se používá v CAD systémech a grafických modelářích. Hlavním cílem je propojit teoretické znalosti s praktickým použitím v grafických softwarech. Studenti budou pracovat s grafickým studiem Rhinoceros.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Martišek, D., Procházková, J,: Počítačová geometrie a grafika, sylaby přednášekMartišek, D., Procházková, J,: Počítačová geometrie a grafika, sylaby přednášekVelichová, D.: Konštrukčná geometria, STU, Bratislava 2003Velichová, D.: Konštrukčná geometria, STU, Bratislava 2003Borecká, K. a kol.: Konstruktivní geometrie, CERM, s.r..o. Brno, 2002Knor, Martin: Descriptive geometry, STU Bratislava, 2009Martišek, D.: Počítačová geometrie a grafika, VUTIUM, Brno 2000Urban, A.: Deskriptivní geometrie, díl 1. - 2., , 0Medek, V. - Zámožík, J.: Konštruktívna geometria pre technikov, Alfa, Bratislava, 1978 Doležal, J.: Computer Graphics, VŠB Ostrava, 2005,Knor, Martin: Descriptive geometry, STU Bratislava, 2009Doležal, J.: Computer Graphics, VŠB Ostrava, 2005,Paré, Loving, Hill Descriptive Geometry New York 1972

Požadavky

K absolvování předmětu jsou nutné středoškolské znalosti matematiky, zejména geometrie a základní znalosti deskriptivní geometrie (Mongeovo promítání - MP, kolmá axonometrie - KA). Pro studenty, kteří neabsolvovali deskriptivní geometrii na střední škole, je možné souběžně navštěvovat Vybrané kapitoly z geometrie, kde bude nutná látka podrobně probírána.

Garant

doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Hoderová, Ph.D.RNDr. Ludmila Chvalinová, CSc.doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D.Mgr. Jana Procházková, Ph.D.doc. Ing. Pavel Štarha, Ph.D.RNDr. Květoslava BoreckáIng. Růžena JanoutováMgr. Jiří KratochvílIng. Jakub KůdelaIng. Marek Pivovarník