Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová geometrie a grafika (FSI-1PG-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-1PG-K - Počítačová geometrie a grafika, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základním cílem předmětu je seznámit studenty se základy geometrie a počítačové grafiky, která se používá v CAD systémech a grafických modelářích. Hlavním cílem je propojit teoretické znalosti s praktickým použitím v grafických softwarech. Studenti budou pracovat s grafickým studiem Rhinoceros.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Borecká, K. a kol.: Konstruktivní geometrie, CERM, s.r..o. Brno, 2002Urban, A.:: Deskriptivní geometrie, díl 1. - 2., , 0Seichter, L.:: Konstruktivní geometrie, , 0Medek, V. - Zámožík, J.: Konštruktívna geometria pre technikov,Martišek, D.: Počítačová geometrie a grafika, VUTIUM, Brno 2000Borecká, K. a kol.: Konstruktivní geometrie, , 0Paré, Loving, HillDescriptive GeometryNew York 1972Steve M. SlabyFundamentals of Three-Dimensional Descriptive GeometryNew York 1976

Požadavky

K absolvování předmětu jsou nutné středoškolské znalosti matematiky, zejména geometrie a základní znalosti deskriptivní geometrie (Mongeovo promítání - MP, kolmá axonometrie - KA). Pro studenty, kteří neabsolvovali deskriptivní geometrii na střední škole, je možné souběžně navštěvovat Vybrané kapitoly z geometrie, kde bude nutná látka podrobně probírána.

Garant

doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Milana Faltusovádoc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D.