Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statika (FSI-3ST-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-3ST-K - Statika, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Statika je formulace a zavedení základních pojmů, formulace výpočtových modelů, teorií a algoritmů potřebných pro řešení statických problémů. Získané základní poznatky jsou nezbytné pro navazující kurzy mechaniky těles - Pružnost a pevnost a Dynamiku. Znalost řešení statických problémů je důležitá pro následný pružnostně - pevnostní návrh strojních součástí a konstrukcí.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Hibbeler, R.,C.: Engineering Mechanics - Statics and Dynamics, 7th ed., , 0Florian, Z., Ondráček, E., Přikryl, K.: Mechanika těles - statika, , 0Beer, J.,P., Johnston, E.,R.,Jr.: Vector Mechanics for Engineers, Statics and Dynamics, 5th ed., , 0Florian, Z., Suchánek, M.: Mechanika těles - úlohy ze statiky, , 0Muvdi,B.,B.,Al-Khafaji,A.,W.,McNabb,J.,W.: Statics for engineers, , 0

Požadavky

Řešení soustav rovnic (lineárních, nelineárních), vektorový počet, základy maticového počtu, integrální počet. Znalost práce se softwarem Maple.

Garant

doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Návrat, Ph.D.doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D.