Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinematika (FSI-4KI-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-4KI-A - Kinematika, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs Kinematika má naučit studenty správně formulovat zadání pohybu, tj.určit způsob, jak zadat polohu bodu, tělesa, nebo polohu soustavy tělesv libovolném časovém okamžiku. Na základě řešení polohy se dále určí ostatníkinematické veličiny. Určení kinematických veličin je nezbytněnutné pro následné dynamické řešení. Počtářskému řešení se dává přednost.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Meriam J.L: Engineering Mechanics Vol.2, 2005Přikryl, K., Malenovský, E., Úlohy z kinematiky, 2005Přikryl K.: Kinematika, 2005Brát V.,Rosenberg J., Jáč V.: Kinematika, 2002Malenovský E.: Kinematika, předřešené úlohy, 2000Brát V.: Maticové metody, 2001

Požadavky

Řešit soustavu lineárních a nelineárních rovnic. Trigonometrii a analytickou geometrii v prostoru. Diferenciální a integrální počet jedné proměnné. Vektorovou algebru. Maticový počet. Deskriptivní geometrii.

Garant

prof. Ing. Eduard Malenovský, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Eduard Malenovský, DrSc.