Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pružnost a pevnost I (FSI-4PP-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-4PP-K - Pružnost a pevnost I, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Pružnost a pevnost I je vybavit studenty metodikou pro určování napjatosti a deformace těles a posuzování rizika základních mezních stavů. Praktické zkušenosti s výpočty nejjednodušších těles dále doplnit o základní poznatky nezbytné pro pevnostní návrh reálných strojních součástí.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Gere J.M., Timošenko S.P.: Mechanics of Materials, , 0Janíček P., Ondráček E., Vrbka J.: Pružnost a pevnost I, , 0Janíček P., Florian Z.: Úlohy z pružnosti a pevnosti Ii, , 0Issler L., Ruoss H., Hafele P.H.: Festigkeitslehre - Grundlagen, , 0Gere J.M., Timošenko S.P.: Mechanics of Materials, , 0Hoschl C.: Pružnost a pevnost ve strojnictví, , 0

Požadavky

Základní znalosti ze statiky a matematiky. Statika – podmínky statické rovnováhy a ekvivalence, uvolňování tělesa, posuzování statické určitosti, výsledné vnitřní účinky. Matematika - vektorový a maticový počet, diferenciální a integrální počet, řešení diferenciálních rovnic. Znalost práce se softwarem Maple.

Garant

doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D.doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc.