Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dynamika (FSI-5DT-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-5DT-A - Dynamika, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu Dynamika je seznámit studenty se základními zákony mechaniky a metodami dynamického řešení mechanických soustav. Důraz se klade na to, aby studenti porozuměli fyzikálním principům způsobujících pohyb tuhých těles a dovedli je aplikovat při řešení jednoduchých technických problémů v praxi.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Meirovitch, L.: Elements of Vibration Analysis, 2005Slavík J.,Kratochvíl C.: Dynamika, 2005Brousil J.,Slavík J.,Zeman V. : Dynamika, 2002Slavík J.,Stejskal V.,Zeman V.: Základy dynamiky strojů, 2000Beer F.,Johnston E.: Vector mechanics for Engineers. Dynamics, 2001Harris V.,M., Crede Ch.: Shock and Vibration Handbook, 2005

Požadavky

Řešit soustavu lineárních a nelineárních rovnic. Trigonometrii a analytickou geometrii v prostoru. Diferenciální a integrální počet jedné proměnné. Vektorovou algebru. Vektorové vyjádření sil a momentů. Uvolňovat tělesa. Řešit lineární diferenciální rovnice druhého řádu.

Garant

prof. Ing. Eduard Malenovský, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Eduard Malenovský, DrSc.