Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika materiálů (FSI-5FM-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-5FM-K - Fyzika materiálů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Fyzika materiálů je seznámit studenty s vnitřní stavbou reálných krystalických i nekrystalických materiálů (kovů, polymerů, keramiky) a dopad interakcí a distribuce poruch na jejich užitné a technologické vlastnosti. Úkolem předmětu je poskytnout poznatky o relacích mezi fázovým složením a transformacemi materiálů a mechanickými i křehkolomovými vlastnostmi.Tento předmět je zařazen jako povinně volitelný ve 3. ročníku obecného bakalářského studia. Jeho volba je doporučena v případě, že student hodlá volit obor M-KSB či M-MTI.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Askeland D.R.,Phulé P.P.: The science and enginering of materials,... Askeland D.R.,Phulé P.P.: The science and enginering of materials, Toronto, Canada 2006Ptáček L. a kol.: Nauka o materiálu I a II, Akademické nakladatelství CERM, 2001 a 2002Callister, W.D., Jr. Materials Science and Engineering, John Wil..... Smallmen,R.E.:Modern Physical Metallurgy Butterworths, Kent, England 1985Pluhař,J. a kol." Fyzikální metalurgie a mezní stavy materiálůl, SNTL/ALFA Praha 1987Anderson,J.C.:Materials Science, Chapmen&Hall, London 1990

Požadavky

Předmět navazuje na znalosti z oblasti stavby atomů, chemické termodynamiky, elektrochemie, krystalické stavby kovů, rovnovážných a nerovnovážných fázových přeměn s konkretizací na kovové soustavy, znalostí v oblasti deformačního a lomového chování materiálů a souvislostí mezi strukturou a vlastnostmi kovových i nekovových materiálů.

Garant

doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc.