Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pružnost a pevnost II (FSI-5PP-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-5PP-A - Pružnost a pevnost II, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Pružnost a pevnost II je poskytnutí základních představ o možnostech řešení problémů, přesahujících oblast prutových soustav.Jsou popsány výpočtové postupy jak klasické, využívající metod matematické analýzy, tak numerické (MKP), doplněny o metody experimentální. Dále je kladen důraz na posouzení výpočtových/experimentálních výsledků z hlediska možných mezních stavů.Tento předmět je zařazen jako povinně volitelný ve 3. ročníku obecného bakalářského studia. Jeho volba (nebo volba jeho anglické verze) je doporučena v případě, že student hodlá volit obor M-ADI, M-ENI, M-FLI, M-IMB, M-MET či M-VSR.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Němec,J., Dvořák,J., Höschl,C.: Pružnost a pevnost ve strojírenství,SNTL Praha, 1989Timoshenko,S.P., Woinowsky-Krieger,S.: Theory of Plates and Shells,McGraw-Hill, Singapore, 1987Höschl,C.: Pružnost a pevnost ve strojnictví, SNTL Praha, 1971Seed,G.M.: Strength of Materials, Saxe-Coburg Publications, 2000Shigley et al.: Mechanical Engineering design, McGraw-Hill, 2004.

Požadavky

Z matematiky jsou nutné znalosti z oblasti lineární algebry, maticového počtu, funkce jedné a více proměnných, diferenciálního a integrálního počtu a diferenciálních rovnic obyčejných i parciálních. Dále je vyžadována znalost práce se softwarem Maple. Z mechaniky těles jsou nezbytné znalosti v rozsahu odpovídajícím kurzu Statika (především sestavování rovnic statické rovnováhy a uvolňování vazeb) a PPI - zvládnutí základních pojmů pružnosti (tenzory napětí a přetvoření), teorie pružnosti prutů, podmínky mezních stavů.

Garant

prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D.doc. Ing. Stanislav Seitl, Ph.D.