Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metoda konečných prvků a výpočetní systém ANSYS (FSI-6KP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-6KP - Metoda konečných prvků a výpočetní systém ANSYS, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je seznámit studenty se základními principy metody konečných prvků a s její pratickou aplikací při modelování různých problémů mechaniky kontinua. Výuka je konkrétně zaměřena na použití programového systému ANSYS, který je rozšířen na vysokých školách, vědeckých ústavech a v průmyslových podnicích u nás i v zahraničí.Tento předmět je zařazen jako povinně volitelný ve 3. ročníku obecného bakalářského studia. Jeho volba je doporučena v případě, že student hodlá volit obor M-AIŘ, M-ADI, M-ENI, M-FLI, M-IMB, M-MTI, M-MET, M-PRI, M-PMO či M-VSR.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Zienkiewicz, O. C.: The Finite Element Method, 3rd ed.Moaveni, S.: Finite Element Analysis: Theory and Applications with ANSYS Prentice Hall; 2nd edition, 2003 Petruška, J: Počítačové metody mechaniky II. FSI VUT, Brno, 2001Hinton, E. - Owen, D. R. J.: Finite Element ProgrammingANSYS User's ManualsHuebner, K. H. - Thornton, E. A. - Byrom, T. G.: The Finite Element Method for Engineers, 3d ed.

Požadavky

Maticová symbolika, lineární algebra, funkce jedné a více proměnných, diferenciální a integrální počet, základy dynamiky, pružnosti a vedení tepla.

Garant

prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc.