Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strojírenská metrologie I (FSI-6SM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-6SM - Strojírenská metrologie I, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Strojírenská metrologie I je seznámit studenty s principy konstrukce, funkce a používáním základních druhů měřidel v průmyslové praxi. Zvláštní pozornost je věnována zvládnutí praktické metrologické činnosti pro potřeby řízení kvality výroby.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Bucher, J. L., The Metrology Handbook. USA, Milwaukee, Quality Press 2004 (e) (EN)Webster, J. G., The measurement, instrumentation and sensors. USA, Boca Raton, CRC Press LLC, 2000 (e) (EN)SUGA, N. Metrology Handbook: The Science of Measurement. 1st. edition. UK, Berkshire, LGL (Mitutoyo, UK, Ltd.), 2007. ISBN-13: 978-0955613302 (EN)Janíček, P., Technický experiment. Brno, VUT FSI, 1989 (CS)Sládek, Z. a Vdoleček, F., Technická měření. Brno, VUT FSI, 1992 (CS)Čech,J. a jiní, Strojírenská metrologie I. Brno, VUT FSI, 2009 (CS)Jenčík, J. a Volf, J., Technická měření. Praha, ČVUT, 2003 (CS)Chudý, V. a jiní, Měření technických veličin. Bratislava, STU, 1999 (CS)

Požadavky

Přehled o strojírenských technologiích. Základní znalosti o struktuře a vlastnostech materiálů. Všeobecné vědomosti o Mezinárodní soustavě veličin (ISQ) a Mezinárodní soustavě jednotek (SI).

Garant

doc. Ing. Róbert Jankových, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc.Ing. Kamil Podaný, Ph.D.Ing. Tomáš BudíkIng. Václav Kaňa, Ph.D.Ing. Ondřej MerenusVojtěch Řiháček