Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie III (FSI-6T3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-6T3 - Technologie III, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem prvního oddílu předmětu je seznámit posluchače s technologiemi hutní výroby a moderními technologiemi, označovanými jako nekonvenční, tvořícími nadstavbu základních výrobních technologií, přednášených v rámci předmětů "Technologie I a II".Dalším cílem je v rámci druhého a třetího oddílu přednášek a cvičení dát studentům ucelený soubor informací o zařízeních pro MM, principech jejich činnosti, technickoekonomických parametrech a provozních vlastnostech, jejichž osvojení umožní absolventům spolu s kreativním myšlením optimální volbu manipulačních prostředků v technologických procesech a projektování manipulačních systémů.Tento předmět je zařazen jako povinně volitelný ve 3. ročníku obecného bakalářského studia. Jeho volba je doporučena v případě, že student hodlá volit obor M-SLE, M-STG či M-STM.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Lange,K.: Lehrbuch der Unformtechnik, New York 1975,Band 3, BlechumformungŽák,J.,Samek,R.,Bumbálek,B.: Speciální letecké technologie I, Brrno 1990, VUT - učební textyDvořák,M. a kol.: Technologie II., Brno, 2000, VUT - učební textyEade, R.: Material handling first step forward automation, New York, 1993, Mc Graw-Hill Inc.Jílek,V., Líbal,V.,Remt,F.: Manipulace s materiálem, Praha,1980, SNTL-AlfaHlavenka,B.: Manipulace s materiálem, Brno, 2000, VUT - učební texty

Požadavky

Základní znalosti z oblasti strojírenské technologie, používaných výrobních strojů a zařízení a znalosti z mechanizace výroby.

Garant

Ing. Roman Kubík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Roman Kubík, Ph.D.