Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytická mechanika a mechanika kontinua (FSI-9AMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9AMK - Analytická mechanika a mechanika kontinua, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Analytická mechanika se snaží vytvořit vyhovující základ pro řešení pohybu soustav vzájemně vázaných těles i pochopení struktury statistické a kvantové mechaniky.Cílem mechaniky kontinua je ukázat odlišný postup při popisu prostředí proti analytické mechanice, který zde vychází z představy pole vhodného vektoru a z rozboru pole vyvozuje, které z fyzikálních dějů v něm proběhnou a jaké budou jejich důsledky.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Brdička,M.–Hladík,A.: Teoretická mechanika. Academia, Praha 1987.Macur,M.: Úvod do analytické mechaniky a mechaniky kontinua, díl I. a II. VUT v Brně 1995, 1996.Brdička,M.–Samek, L.–Sopko,B.: Mechanika kontinua. Academia, Praha 2000.Horský,J.: Mechanika ve fyzice. Academia, Praha 2001.Kaufmann,W.: Technische Hydro-und Aeromechanik. Springer-Verlag Berlin/Goettingen/Heidelberg 1958.Trkal,V.: Mechanika hmotných bodů a tuhého tělesa. Nakladatelství ČSAV, Praha 1956.Timoschenko,S.P.– Gudier,J.: Teorija uprugosti. Překlad . Nauka, Moskva 1975.

Požadavky

Základní znalost diferenciálního počtu, znalost funkcí více proměnných, případně funkcí komplexní proměnné.

Garant

prof. RNDr. Pavel Šandera, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Pavel Šandera, CSc.