Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automatizace a řízení výrobních systemů (FSI-9ARV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9ARV - Automatizace a řízení výrobních systemů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je dát studentům hlubší znalosti z oblasti automatizace a řízení výrobních systémů a výrobních procesů. Důraz je rovněž kladen na aplikaci automatizačních a řídicích postupů na konkrétní aplikaci těchto postupů do oblasti blízké tématu disertační práce.

Osnova

1. Výrobní systémy, základní pojmy a klasifikace2. Struktura výrobních systémů, jejich komponenty3. Automatizační prvky užívané ve výrobních systémech, jejich principy a klasifikace4. Jednotlivé subsystémy výrobních systémů a procesy, které v nich probíhají5. CA technologie pro výrobní procesy, CIM koncept6. Pokročilé strategie pro řízení výrobních procesů7. Moderní koncepty ve výrobních systémech – výrobní systémy bionické, holonické, fraktální atd.

Literatura

Lin G.C.I., Nagalingam S.V., CIM Justification and optimisation, Taylor & Francis, 2000, ISBN 0-7484-0858-4Tomek G., Vávrová V. Řízení výroby, Grada Publishing 2000, ISBN 80-7169-955-1Spur G., Fabrikbetrieb, Hanser Verlag, Munchen Wien 1994, ISBN 3-446-177140Kusiak A. Intelligent manufacturing systems, Prentice hall, 1990, ISBN 0-13-468364-1

Požadavky

Přepokládají se znalosti na úrovni absolventa magisterského studia z oblastí:Výrobní systémy a jejich strukturaPočítačová podpora výrobních procesůAutomatizační prvky používané v oblasti výrobních zařízení.

Garant

doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc.