Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální metody v obrábění (FSI-9EMO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9EMO - Experimentální metody v obrábění, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit a procvičit vědecké metody vyhodnocování průvodních jevů obrábění.

Osnova

1.Numerické zpracování řezných sil a dalších veličin obrábění. 2.Opotrebení řezného nástroje a metody jeho přímého a nepřímého měření.3.Teplo a teplota, měření termokamerou.4.Analytická elektronová mikroskopie a její aplikace na problematiku obrábění.5.Destruktivní a nedestruktivní metody zjišťování zbytkové napjatosti v obrobeném povrchu.

Literatura

Astakhov, V.: Metal Cutting Mechanics. CRC, New York, 1st ed., 1999, pp.298, ISBN 0-8493-1895-5.Bruel and Kjaer: Frequency Analysis. Nareum, 1987, 3rd ed., pp. 344, ISBN 87-87355-07-8.Kraus, I. Úvod do strukturní rentgenografie. Academia Praha, 1985, s. 235.

Požadavky

Velmi dobrá znalost předmětu Výrobní technologie II, Technologie výroby a Počítačové podpory technologie - zvláště části obrábění.

Garant

prof. Ing. Miroslav Píška, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miroslav Píška, CSc.