Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální základy mezních stavů materiálu (FSI-9FZM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9FZM - Fyzikální základy mezních stavů materiálu, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je ukázat fyzikální interpretaci rozdílu mezi mechanickými vlastnostmi kovů, keramiky a plastů a zejména upozornit na možnost kvantitativního popisu některých společných deformačních a lomových mechanismů. Studenti jsou vedeni k fyzikálnímu pohledu na procesy mezních stavů materiálu.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

J. Pokluda, F. Kroupa, L. Obdržálek: Mechanické vlastnosti a struktura pevných látek. PC DIR Brno, 1994.A. Kelly, N. H. Macmillan: Strong Solids. Clarendon Press Oxford 1986.P. Kratochvíl, P. Lukáč, B. Sprušil: Úvod do fyziky kovů I. SNTL/ALFA Praha.J. Menčík: Pevnost a lom skla a keramiky. SNTL Praha 1990S. Suresh: Fatigue of Materials. Cambridge Univ. Press, 1998.B. Meissner, V. Zilvar: Fyzika polymerů. SNTL/ALFA Praha 1987.

Požadavky

Základy fyziky, chemie, matematiky a materiálového inženýrství.

Garant

prof. RNDr. Jaroslav Pokluda, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jaroslav Pokluda, CSc.