Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydraulické a pneumatické mechanismy (FSI-9HPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9HPM - Hydraulické a pneumatické mechanismy, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je prohloubit teoretické znalosti a praktické dovednosti doktorandů v oboru hydraulických a pneumatických mechanismůpodle nových vědeckých poznatků v návaznosti na aktuální úkoly vědecké a technické praxe. Konkrétní cíle a úkoly práce doktorandů jsou individuálního charakteru podle cíle disertační práce, který se vytyčuje na začátku doktoranského studia.

Osnova

Výuka je zaměřena na oblast hydraulických a pneumatických mechanismů, přičemž jsou zahrnuty následující okruhy: - kapaliny v hydraulických mechanismech - hydrostatické převodníky - pneumatické generátory a motory - řídicí prvky tekutinových mechanismů - obvody tekutinových zařízení - matematické modelování hydraulických mechanismů - simulační software pro hydraulické mechanismy - matematické modelování pneumatických mechanismů - simulační software pro pneumatické mechanismy - objemová čerpadla

Literatura

Murrenhoff H.: Grundlagen der Fluidtechnik. IFAS AachenMurrenhoff H.: Grundlagen der Fluidtechnik. IFAS AachenNepraž F., Nevrlý J., Peňáz V., Třetina K..: Modelování systémů s hydraulickými mechanisy. Bosch RexrothNepraž F., Nevrlý J., Peňáz V., Třetina K..: Modelování systémů s hydraulickými mechanisy. Bosch RexrothNevrlý J.: Modelování pneumatických systémů. CERMNevrlý J.: Modelování pneumatických systémů. CERM

Požadavky

Před studiem daného předmětu studenti musejí mít následující znalosti a dovednosti: alespoň matematika, fyzika, hydromechanika a nejméně jedecizí jazyk v rozsahu studia bakalářského a magisterského studia na strojní fakultě.

Garant

prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc.