Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interaktivní dynamické soustavy - vybrané statě (FSI-9IDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9IDS - Interaktivní dynamické soustavy - vybrané statě, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studia problematiky interaktivních dynamických soustavje seznámit studenty-doktorandy se základní podstatou inter-aktivních soustav. To znamená s analýzou a zčásti i syntézousoustav, jejichž části, resp. komponenty vycházejí z různé fy-zikální podstaty.Nezbytný je systémový přístup k řešení, usnad-ňující pochopení hierarchické struktury a vazeb a interakcí utakovýchto soustav. Na těchto základech pak mohou studenti přis-toupit k jejich modelování a k numerické analýze jejich chová-ní a dynamických vlastností.

Osnova

Jak již bylo řečeno, v rámci studia problematiky lze vytvářetkonkrétní studijní náplně pro školení doktorandů. Základníproblémové okruhy jsou :1. Dynamické soustavy o více stupních volnosti a jejich line- ární modely, rovnovážné a přechodové stavy a jejich stabilita2. Nelineární a stochastick´dynamické soustavy a jejich mode- lování .3. Deterministický chaos, jeho fyzikální a technické aplikace4. Řízené mechanické technické soustavy a návrhy řídících sub- systémů.5. Interaktivní dynamické soustavy,jejich modelování a nume- rické simulace jejich chování a vlastností.6. Mechatronické soustavy, rozbor jejich struktury, vazeb a interakcí. 7. Pohonové soustavy - zvláštnhí případy interaktivních dyna- mických soustav (a mechatronických soustav). Modelování jejich dynamických vlastností pomocí numerických simulací a formy zobrazení a prazentace výsledků

Literatura

Publikace budou doporučeny podle konkrétního zaměření disertační práce.References will be recommended based on particular topic of dissertation work.

Požadavky

Podmínkou pro zdárné studium tohoto předmětu jsou odpovídají-cí znalosti získané studiem specializace Aplikovaná mechanikaa počítačová gramotnost uchazeče. Hlavní důraz se klade nadynamiku, elektroniku a znalosti numerických metod při řeše-ní problémů z těchto oblastí.

Garant

doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D.