Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koncové efektory průmyslových robotů a jejich adaptivita (FSI-9KEA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9KEA - Koncové efektory průmyslových robotů a jejich adaptivita, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit doktorandy se stavbou a použitím koncových efektorů průmyslových robotů a jejich adaptivitou při řešení průmyslových i dalších robotických aplikací.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

PHAM,D.T.- HEGINBOTHAM,W.B.: Robot grippers. Springer Verlag, Berlin- Heidelberg- New York- Tokyo, 1986EHRENBERGER,Z.- KOLÍBAL,Z.: Průmyslové roboty III - Robotické systémy vyšších generací. VUT v Brně, 1993KOLÍBAL,Z.a j.: Adaptivita koncových efektorů průmyslových robotů. Závěrečná zpráva grantového projektu GAČR č.101/94/1344, FSI VUT v Brně, 2001VOLMER,J. a kol.: INDUSTRIEROBOTER-Etwicklung. VEB Verlag Technik, Berlin 1983ČELPANOV,I.B.- KOLPAŠNIKOV, S.H.: Schvaty promyšlennych robotov. Mašinostrojenije, St.Peterburg (Leningrad), 1989SKAŘUPA,J.- ZELINA,P.: Hlavice průmyslových robotů. VŠB v Ostravě, 1993MARCINČIN, J.N.- SMRČEK,J.: Biorobotika - teória, pricípy, aplikácia v technickej praxi. Elfa, spol.s r.o. Košice, 1998, ISBN80-88786-84-3

Požadavky

Základy konstrukce, řízení, programování, pohonů a převodů průmyslových robotů a manipulátorů.

Garant

prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc.