Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanika kompozitů (FSI-9MEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9MEK - Mechanika kompozitů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit se se základními homogenizačními technikami a odvozováním konstitučních rovnic při řešení problémů mechaniky složených materiálů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

S.Nemat-Nasser, M.Hori: Micromechanics. North-HollandP. Procházka: Základy mechaniky složených materiálů. AcademiaA.Kelly, C. Zweben: Comprehensive composite materials. ElsevierJ.N. Reddy: Mechanics of Laminated Composite Plates and Shells. CRC Press

Požadavky

Z oblasti mechaniky: Znalost základních pojmů pružnosti a pevnosti (napětí, hlavní napětí, deformace, přetvoření, obecný Hookeův zákon, potenciální energie tělesa). Principy virtuálních posunutí a princip virtuálních prací. Základy nauky o materiálu.Z oblasti matematiky: Parciální diferenciální rovnice 2. řádu. Základy variačního počtu. Diferenciální a integrální počet.

Garant

prof. RNDr. Michal Kotoul, DrSc.

Vyučující

prof. RNDr. Michal Kotoul, DrSc.