Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět MKP v inženýrských výpočtech (FSI-9MKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9MKP - MKP v inženýrských výpočtech, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání schopností využívat Metodu konečných prvků na pokročilé úrovni, odpovídající požadavkům doktorského studia, včetně porozumnění algoritmu a procedurám využívaným při programování MKP. Absolvent získá praktické dovedností zaměřené prioritně do oblasti jeho tématu doktorské práce, i všeobecný přehled o možnostech nabízených komerčních programových systémů MKP.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

O.C.Zienkiewicz, R.L.Taylor: The Finite Element Method. Butterworth Heinemann, London, 2000Z.Bittnar, J.Šejnoha: Numerické metody mechaniky 1, 2. Vydavatelství ČVUT, Praha, 1992V.Kolář, J.Kratochvíl, F.Leitner, A.Ženíšek: Výpočet plošných a prostorových konstrukcí metodou konečných prvků. SNTL Praha, 1979K.-J.Bathe: Finite Element Procedures. Prentice Hall, 1996C.Kratochvíl, E.Ondráček: Mechanika těles - Počítače a MKP. VUT v Brně, 1987 (skriptum)Nonlinear Finite Elements for Continua and Structures: Nonlinear Finite Elements for Continua and Structures. J.Wiley, New York, 2000

Požadavky

Maticová symbolika, lineární algebra, funkce jedné a více proměnných, integrální a diferenciální počet, diferenciální rovnice, základy dynamiky, pružnosti, vedení tepla a proudění.

Garant

prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jindřich Petruška, CSc.