Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metrologie legální a výkonná (Národní metrologický systém) (FSI-9MLV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9MLV - Metrologie legální a výkonná (Národní metrologický systém), Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět „Metrologie legální a výkonná“ umožňuje posluchačům objasnit koncepční a aplikační základ předpisových a technických aspektů metrologie na národní, evropské i celosvětové úrovni.

Osnova

1. Národní metrologický systém ČR (NMS ČR).2. Koncepce rozvoje NMS na léta 2000-2005.3. Návrh koncepce rozvoje NMS na léta 2005-2010.4. Metrologie v oblasti BOZP a EMS.5. Mezinárodní spolupráce v oblasti metrologie (OIML, WELMEC, EUROMET, ISO).6. Aktivita IMERA (EUROMET).7. Metrologie v rámcových programech EU.

Literatura

Whitehouse, D..J.: Handbook of surface Metrology, IOP Publishing, Ltd. 1994Teš, V.: Zabezpečení metrologie v ČR, in: “Posuzování shody výrobků“, Verlag Dashőfer, aktualizace 2005Teš, V. – Punčochář, J.: Legální metrologie v průmyslové praxi, Vydavatelství UNM, Praha 1980

Požadavky

Znalost předpisové základny Národního metrologického systému ČR (NMS ČR), státní metrologická kontrola měřidel, návaznost měřidel, ověřování, kalibrace, úkoly orgánů a organizací, úřední měření

Garant

doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc.