Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management rizika (FSI-9MRI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9MRI - Management rizika, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty s metodami pro analýzu a výpočet rizik způsobených haváriemi nebezpečných látek a naučit se používat dostupné modely a data. Studenti budou seznámeni s odhady rizik stacionárních zdrojů i dopravy. Důraz je kladen na praktické použití těchto metod. Studenti se budou schopni aktivně podílet na realizaci a hodnocení projektů.

Osnova

- Management průmyslové/procesní bezpečnosti na základě úrovně bezpečnosti,- Management rizik na základě hodnocení rizik,- Management změn, posouzení vlivu změn na úrověň bezpečnosti,- Spolehlivost člověka, inženýrské pojetí,- Vyšetřování závažných událostí - Legislativní opora menegemntu rizik v EU.

Literatura

R.Y.Sanders:Chemical Process Safety,Learning from Case Histories,Butterworths Heinemann, 1999, USA.R.Y.Sanders:Chemical Process Safety,Learning from Case Histories,B...Trevor KLETZ : Lessons from Disasters,IChem, 1993.

Požadavky

Před studiem daného předmětu studenti musejí mít následující znalosti a dovednosti: pravděpodobnost náhodných jevů, fyzikálně hemické vlastnosti nebezpečných látek

Garant

doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D.