Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace - matematické programování (FSI-9OMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9OMP - Optimalizace - matematické programování, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs je zaměřen na poznatky užitečné pro inženýrské optimalizační modely. Důraz je kladen na doplňování rigorózního výkladu motivaci přednášených poznatků pomocí názorných příkladů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Bazaraa,M. et al.: Nonlinear Programming. Wiley and SonsKlapka,J. a kol.: Metody operačního výzkumu. FSI 2001Popela,P._: Nonlinear programming. sylabus, PDFParadalos et al.: Handbook of Optimization. Wiley and SonsPopela,P.: Lineární programování v kostce. sylabus, PDFWilliams,H.P.: Model Building in Mathematical Programming. Wiley and Sons

Požadavky

Úvodní znalosti matematického modelování inženýrských systémů.Základní znalosti matematické analýzy, lineární algebry, pravděpodobnosti, statistiky a numerických metod v rozsahu požadavků inženýrského studia s oborovými aplikacemi.

Garant

RNDr. Pavel Popela, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Popela, Ph.D.