Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reverzní inženýrství a rychlá výroba prototypů (FSI-9REP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9REP - Reverzní inženýrství a rychlá výroba prototypů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je objasnit problematiku reverzního inženýrství a rychlé výroby prototypů a způsobů tvorby virtuálního modelu.

Osnova

Úvod do problematiky reverzního inženýrství2D skenování, digitalizace, vektorizace, technické vybavení3D skenování – technické vybaveníFotogrammetrieZpracování naměřených dat – práce s mrakem bodů, polygonizaceVýměnné formáty dat – přenos dat mezi grafickými systémySystémy CAD/CAD/CAE jako zdroj dat pro zařízení RPSystémy CAD/CAD/CAE jako zdroj dat pro zařízení RPKomunikace mezi systémy CAx a zařízeními RPÚvod do problematiky rychlé výroby prototypůPříprava dat pro zpracování v zařízení RP, příprava Úprava a použití fyzického modelu – Soft Tooling, Hard ToolingPropojení metod RP a CNC

Literatura

David Solomon: Geometric Modeling. Springer-Verlag 1999Časopisy zaměřené na CAD a obecně výpočetní techniku.Manuály k jednotlivým systémům.Rory O'Neill: Creating 3D Worlds. John Wiley & Sons, Inc.Podklady pro výuku na Internetových stánkách ÚST, FSI, VUT v Brně.Manuály k jednotlivým systémům.

Požadavky

Základní vědomosti z oblasti konstrukce strojních součástí a uzlůZnalost ovládání počítače.

Garant

Ing. Jan Zouhar, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Zouhar, Ph.D.