Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rovnice matematické fyziky I (FSI-9RF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9RF1 - Rovnice matematické fyziky I, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit posluchače s parciálními diferenciálními rovnicemi, zejména rovnicemi matematické fyziky, jejich základními vlastnostmi a jejich použitím v matematickém modelování, naučit formulovat počáteční a okrajové úlohy modelující vybrané konkrétní fyzikální situace. Seznámit s klasickými metodami řešení a naučit řešit jednoduché úlohy matematické fyziky.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

V. J. Arsenin: Matematická fyzika. Základné rovnice a špeciálne funkcie. Alfa, Bratislava, 1977J. Franců: Parciální diferenciální rovnice. Akad. nakl. CERM, Brno 2011T. A. Bick: Elementary boundary value problems. Marcel Dekker, New York 1993V. J. Arsenin: Matematická fyzika, Alfa, Bratislava 1977I. G. Petrovskij: Parciální diferenciální rovnice. Přir. vydavatelství, Praha 1952

Požadavky

Řešení algebraických rovnic a soustav lineárních rovnic, diferenciální a integrální počet funkce jedné a více proměnných, obyčejné diferenciální rovnice.

Garant

prof. RNDr. Jan Franců, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Jan Franců, CSc.