Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Simulace výrobních systémů (FSI-9SVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9SVS - Simulace výrobních systémů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět seznamuje studenty s moderními metodami pro simulace a modelování výrobních systémů. Zaměřuje se především na technologické procesy a výrobní systémy a aplikuje principy diskrétní simulace při jejich modelování. Jsou rozebírány aplikace simulačních modelů při projektování a řízení systémů a procesů, a to v oblasti strategického plánování a operačního řízení. Ve výuce jsou používány nejmodernější simulační softwarové produkty.

Osnova

1) Matematické základy2) Vymezení a specifické rysy simulačních metod3) Analytické modelování diskrétních systémů4) Diskrétní simulace5) Jazyky pro diskrétní simulace6) SLAM II, SLAMSYSTEM7) AweSim8) AIM9) Příklady užití AIM v průmyslu10) Interaktivní grafické systémy pro simulace11) CAD systémy a simulace12) Příklady simulace výrobních systémů13) Simulace PVS, simulace RTK

Literatura

Averill M. Law, W. David Kelton: Simulation Modeling and AnalysisA. Alan B. Pritsker, Claude D. Pegden: Introduction to Simulation and SLAM IIAIM ManualsJerry Banks, Discrete-Event System Simulation

Požadavky

Discrete Distribution, Continuous Distribution, Empirical Distribution. Random Number Generation, Random Number Streams. Random Variable Generation: Exponential Distribution, Uniform Distribution, Weibull Distribution, Triangular Distribution, Poison Distribution, Gamma Distribution. MS SQL Server, MS Access, SQL. Theory of Production Systems.

Garant

doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc.