Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočtové modely nelineárního chování materiálů (FSI-9VMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9VMM - Výpočtové modely nelineárního chování materiálů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozšířit a prohloubit znalosti konstitutivních závislostí různých typů látek, včetně praktického osvojení některých konstitutivních modelů vhodných pro použití u moderních konstrukčních materiálů (např. elastomery, plasty, kompozity s elastomerovou matricí). Některé z nich vyžadují propojení znalostí z různých oborů (mechanika těles, hydromechanika, termodynamika).

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Lemaitre J., Chaboche J.-L.: Mechanics of Solid Materials, (EN)Janíček P.: Systémové pojetí vybraných oborů pro techniky. CERM, 2007. (CS)Holzapfel G.A.: Nonlinear Solid Mechanics (EN)Články v odborných časopisech (EN)J.D.Humphrey: Cardiovascular Solid Mechanics. Springer, 2002 (EN)

Požadavky

U studentů se předpokládá znalost základních pojmů pružnosti a pevnosti (napětí, deformace, obecný Hookeův zákon), jakož i některé základní pojmy hydromechaniky (ideální, Newtonská, nenewtonská kapalina) a termodynamiky (stavová rovnice plynů, termodynamická rovnováha). Základy MKP a elementární znalosti práce se systémem ANSYS jsou vhodné.

Garant

prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D.