Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočtové modelování turbulentního proudění (FSI-9VMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9VMT - Výpočtové modelování turbulentního proudění, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení se s výpočtovým modelováním proudění pomocí metody konečných objemů, možnostmi modelování proudění v rotačních lopatkových strojích a přístupy k modelování turbulence. Cílem je schopnost aplikovat výše zmíněné znalosti při modelování reálných situací (např. proudění v hydraulických prvcích a strojích).

Osnova

Úvod do výpočtového modelování proudění, metoda konečných objemů pro difúzní rovnici, metoda konečných objemů pro konvektivně-difúzní rovnici, diskretizační schémata pro konvektivní členy, CFD metody v lopatkových strojích, modelování turbulence, praktické aplikace v komerčním softwaru Fluent.

Literatura

Vesteeg HK, Malalasekera W. 1995. An Introduction to Computational Fluid Dynamics. The finite Volume Method. Longman, LondonWilcox, D.C.: Turbulence Modeling for CFD. DCW Industries. 1998

Požadavky

Mechanika tekutin, diferenciální a integrální počet, práce s PC

Garant

doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D.