Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z aerodynamiky (FSI-9VSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-9VSA - Vybrané statě z aerodynamiky, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je zopakovat a rozšířit znalosti z aerodynamiky profilů, křídel a letounů získané v základním kurzu aerodynamiky.

Osnova

Numerické metody řešení nestlačitelného obtékání profilu bez vlivu tření. Panelové metody nultého, prvního a druhého řádu při výpočtech profilu.Možností zahrnutí vlivu tření do výpočtu aerodynamických charakteristik profilu.Řešení profilu se štěrbinami na slotu na náběžné hraně a klapkách na odtokové hraně.Panelové metody při řešení křídla konečného rozpětí bez vlivu tření. Uspořádání panelů na křídle vhodné pro řešení a podmínky řešení.Výpočet indukovaného odporu křídla konečného rozpětí při použití panelových metod.Optimalizace tvaru profilu a křídla.Panelové metody při řešení obtékání celého letounu bez vlivu tření.CFD metody při výpočtech aerodynamických charakteristik profilu, křídla a letounu.

Literatura

J. D. Anderson, jr.: Aerodynamics. McGraw-HillJ. Katz, A. Plotkin: Low-Speed Aerodynamics. McGraw-Hill

Požadavky

Teorie profilu a Prandtlova teorie křídla konečného rozpětí z předmětu Aerodynamika.

Garant

prof. Ing. Karol Fiľakovský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Karol Fiľakovský, CSc.