Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy chemické termodynamiky a kinetiky (FSI-BTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-BTK - Základy chemické termodynamiky a kinetiky, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s vybranými základními pojmy, zákony a vztahy klasické chemické termodynamiky a kinetiky, které jsou třeba pro pochopení fyzikálně – chemické problematiky materiálových věd, tak aby je studenti dokázali aplikovat. Dalším, zdaleka nezanedbatelným úkolem předmětu je rozvíjet logické a abstraktní myšlení studentů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

W. J. . Moore: Fyzikální chemie, SNTL, Praha 1979J. Cihlář: Chemie slévárenských materiálů, Nakladetelství VUT v Brně, 1991O. Fischer: Fyzikálna chémia, Slovenské pedagogické nakladatelstvo 1989I. Barin a spol.: Thermochemical properties of inoganic substances, Springer, Berlin 1973, 1977, 1994W.D.Kingery, H.K.Bowen and D.R. Uhlmann: Introduction to Ceramics,Wiley, New York 1976V. Šatava: Úvod do Fyzikální Chemie Silikátů: SNTL, Praha, 1965D. Halliday, R. Resnick, J. Walker: Fyzika, Část 2: Mechanika – Termodynamika, VUTIUM, Brno, 2000J. J. Moore: Chemical Metallurgy, Butterworth-Neinemann, Oxford 1990

Požadavky

Student potřebuje středoškolské znalosti matematiky, fyziky a chemie.

Garant

prof. RNDr. Karel Maca, Dr.

Vyučující

prof. RNDr. Karel Maca, Dr.