Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do materiálových věd a inženýrství (FSI-BUM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-BUM - Úvod do materiálových věd a inženýrství, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz poskytuje informaci o vnitřní stavbě, struktuře a fyzikální podstatě procesů technologického zpracování materiálů. Výuka je vedena tak, aby student pochopil vztahy mezi chemickým složením, zpracováním, strukturou a vlastnostmi materiálu, směrodatnými pro zpracovatelské technologie a konstrukční využití.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

ASKELAND,D.R., PHULÉ,P.P.: The Science and Engineering of Material... ASHBY, F.M., JONES, D.R.H. Engineering Materials I., II.OHRING, M. Engineering Materials Science.PTÁČEK L., A KOLEKTIV. Nauka o materiálu I. CERM, Brno, 2003.DOWLING, E.N. Mechanical Behaavior of Materials.PLUHAŘ, J. A KOLEKTIV. Nauka o materiálech, SNTL, Praha, 1989.ASKELAND,D.R., PHULÉ,P.P.: The Science and Engineering of Materials, 1993

Požadavky

Všeobecné znalosti z matematiky, fyziky a chemie ze střední školy.Základní znalosti technologie výroby železných a neželezných kovů a jejich slitin.

Garant

doc. Ing. Vít Jan, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vít Jan, Ph.D.