Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Degradační procesy ve strojírenských materiálech (FSI-EDE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-EDE - Degradační procesy ve strojírenských materiálech, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem uvedeného kurzu je seznámit studenty s problematikou výrobních a provozních degradací strojírenských materiálů na takové úrovni, aby byli schopni posoudit vliv použitých technologií a podmínek exploatace na vlastnosti materiálů součástí a konstrukcí.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Koutský,J.- Jandoš,F.- Karel,V: Fractures in steel parts (in Czech), , 0Koutský,J.- Jandoš,F.- Karel,V: Fractures in steel parts (in Czech), ,0Strnadel, B: Materials science.Structural materials and their degradation processes (in Czech), ,0Group of authors: Proceedings of international fractography conferences, , 0Callister, W.D: Materials Science and Engineering, , 0Edit. Esaklul: Handbook of Case Histories in Failure Analysis. , ASM International Materials Park, , 0

Požadavky

Znalosti matematiky a fyziky na úrovni základních kurzů probíhajících na vysokých školách technického a přírodovědeckého zaměření. Základní znalosti z oboru materiálového inženýrství a souvisejících výrobních technologií (metalurgie, slévárenství, tváření, svařování). Dále se předpokládá znalost těchto experimentálních metod: metalografie, rastrovací a transmisní elektronová mikroskopie, rtg. spektrální mikroanalýza (EDS, WDS).

Garant

prof. Ing. Rudolf Foret, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Rudolf Foret, CSc.