Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dopravní a manipulační zařízení (FSI-EDO-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-EDO-K - Dopravní a manipulační zařízení, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty s významem manipulace s materiálem ve výrobě a skladování. Studenti se seznámí s typickými představiteli manipulačních a skladovacích prostředků, jako jsou kontejnerové jeřáby, regálové zakladače, vysokozdvižné vozíky, mostové jeřáby, dopravníky a nákladní výtahy.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Gajdůšek,J., Škopán,M.: Teorie dopravních a manipulačních zařízení, VUT Brno, Brno 1988Gajdůšek,J., Škopán,M.: Teorie dopravních a manipulačních zařízení, VUT Brno, Brno 1988Jasaň,V., Košábek,J., Szuttor,N.: Teoria dopravných a manipulačných zariadení, ALFA, Bratislava 1989. ISBN 80-05-00125-8.Jasaň,V., Košábek,J., Szuttor,N.: Teoria dopravných a manipulačných zariadení, ALFA, Bratislava 1989. ISBN 80-05-00125-8.Mynář,B.: Dopravní a manipulační zařízení, elektronická skripta VUT FSI, 2002Mynář,B.: Dopravní a manipulační zařízení, elektronická skripta VUT FSI, 2002

Požadavky

Před absolvováním tohoto předmětu musí mít student zvládnuty znalosti z technické mechaniky, fyziky, vyšší matematiky, částí strojů a jejich mechanismů, fyziky materiálů a základů elektrotechniky.

Garant

doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D.