Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letové výkony (FSI-FLV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-FLV - Letové výkony, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je objasnit základní úlohy mechaniky letu atmosférických letadel, seznámit budoucí piloty s metodami stanovení a významu klasických letových výkonů a posouzení vlivu aerodynamických a propulzních charakteristik, provozních parametrů a letových podmínek na letové výkony z pilotážního hlediska.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Theoretical Knowledge Manual- Principles of Flight, Jeppesen GmBH, Frankfurt,2001, Second EditionDaněk,V.-Brož,V.-Filakovský,K.: Základy letu, učební texty ČVUT Praha a VUT Brno, CERM Brno, 2002Daněk,V.: Výkonnost, učební texty, CERM Brno, 2006Theoretical Knowledge Manual-Principles of Flight, Jeppesen GmBH, Frankfurt,2001, Second Edition

Požadavky

Základy vysokoškolské matematiky - diferenciální a integrální počet, obyčejné diferenciální rovnice. Základy obecné mechaniky - silové účinky na tělesa, kinematika, dynamika prostorového pohybu tělesa.

Garant

Ing. Róbert Šošovička, Ph.D.

Vyučující

Ing. Róbert Šošovička, Ph.D.