Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrotechnika výrobních strojů (FSI-GEV-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GEV-K - Elektrotechnika výrobních strojů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se současným stavem a možnostmi, které poskytuje technika elektrických strojů pro aplikace ve výrobních strojích a zařízeních. Úkolem předmětu je dosažení základních znalostí na takové úrovni, aby studenti byli schopni aplikovat výše uvedená zařízení a jejich komponenty ve své profesi a orientovat se v široké tržní nabídce jednotlivých výrobců.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Pavelka, J, Čeřovský, Z., Javůrek, J.: Elekrické pohony. Brno. ČVUT 2001Souček, P.: Pohony výrobních zařízení . Servomechanizmy. Praha, ČVUT 1997Ondrůšek, Č.: Elektrické střídavé pohony. Brno, VUT 1999

Požadavky

Diferenciální rovnice, Laplaceova transformace, základy dynamiky mechanizmů, základy teorie elektrických strojů a přístrojů, schémata a funkce měničů elektrické energie.

Garant

doc. Ing. Vladislav Singule, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladislav Singule, CSc.