Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydraulické a pneumatické mechanismy (FSI-GHP-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GHP-A - Hydraulické a pneumatické mechanismy, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s konstrukcí a stavbou hydrostatických zařízenípředevším z uživatelského hlediska tak, aby byli schopni orientovat sev již postavených a funkčně odzkoušených zařízeních tohoto druhu a rovněž aby mohli znalosti dále využít v konstrukci a projektování výrobních strojůa průmyslových robotů a manipulátorů (včetně periferních zařízenía koncových efektorů) a manipulačních zařízení obecně.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Chaimowitsch, F. E. M. : Ölhydraulik Vaďura, J.: Hydraulické a pneumatické mechanismy, skriptum FS VUT v BrněPivoňka, J.: Tekutinové mechanismyMerritt, H. E.: Hydraulic Control SystemsBacké, W.: Grundlagen der PneumatikZoebl, H.: Pneumatické stroje a přístrojeNepraž, F., Nevrlý, J., Peňáz, V., Třetina, K.: Modelování systémů s hydraulickými mechanismy, vydal Bosch Rexroth, spol s. r. o. Brno v r. 2002Flieger, J., Vyšín, M.: Hydraulické a pneumatické mechanismy - návody do cvičení, řešené příklady, Studijní opora FSI VUT v Brně 2004

Požadavky

Základní znalosti o tekutinových mechanismech a pohonech používaných ve strojírenství.

Garant

doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr.Ing. Tomáš Kubela