Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management rizik u výrobních strojů (FSI-GMR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GMR - Management rizik u výrobních strojů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámení se současnými požadavky na bezpečnost výrobních strojů a zařízení, metodikami systémového přístupu identifikace nebezpečí u výrobních strojů, analýzou rizik, jejich posuzování a dokumentací.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

BLECHA, P. Výrobní stroje a technické znalectví. Sylabus přednášek pro kurs technického znalectví a likvidace pojistných událostí. VUT Brno - FSI, Brno 2006Směrnice EU týkající se bezpečnosti strojních zařízeníZákony a nařízení vlády ČR týkající se bezpečnosti strojních zařízeníMAREK, J. a kol.: Konstrukce CNC obráběcích strojů, ISBN 978-80-254-7980-3MAREK, J. a kol.: Management rizik v konstrukci výrobních strojů; ISSN 1212-25723. Harmonizované normy týkající se bezpečnosti strojních zařízeníFAA: Risk Management Handbook; 2009AG: Risk Management; June 2008; ISBN 1 921182 79 2

Požadavky

Znalost stavby výrobních strojů a jejich konstrukčních prvků

Garant

doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D.