Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové roboty a manipulátory II (FSI-GPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GPL - Průmyslové roboty a manipulátory II, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznamování studentů se základy moderní robotiky a to především s periferními zařízeními a logistikou a automatisovanými arobotisovanými výrobními systémy. Úkolem předmětu je, aby si studentiuvědomili nutnou souvislost poznatků nejen z oblasti konstrukce, alepředevším z oblasti projekce, řízení a aplikace PRaM v robotizovanýchpracovištích a automatisovaných výrobních systémech.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Zachau,H.-Buschbeck, H.- Helm,W.: Einsatz von Industrierobotern. VEB Verlag Technik Berlin,1986, ISBN 3-341-00160-3Kolíbal, Z. - Kadlec, Z.: Průmyslové roboty II.- Konstrukce úchopných hlavic a periférií, VUT v Brně, FS, PC-DIR, spol.s r.o. - Nakladatelství Brno 1993Čelpanov, I.B.-Kolpašnikov S.N.: Schvaty promyšlennych robotov. Mašinostrojenie, 1989

Požadavky

Základy konstrukce, řízení, programování, pohonů a převodů průmyslových robotů a manipulátorů

Garant

prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc.