Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plánování a řízení výroby (FSI-GPR-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GPR-A - Plánování a řízení výroby, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je dát posluchačům přehled o v praxi velmi významné oblasti plánování a řízení výroby, seznámit je s problémy, které se v dané oblasti vyskytují a seznámit je se základními metodami, umožňujícími uvedené problémy řešit.

Osnova

1. Systémové pojetí řízení výroby 2. Zajišťování výrobní činnosti podniku - výrobní program 3. Metody rozboru a modelování organizace, plánování a řízení výroby 4. Normativní základna operativního řízení výroby 5. Plánování a řízení technické přípravy výroby 6. Výrobní plánování a rozvrhování - základ operativního řízení výroby 7. Operativní evidence výroby 8. Přímé a dispečerské řízení výroby 9. Plánování a organizace provozuschopnosti výrobních zařízení 10.Plánování a řízení výroby v systémech s NC stroji 11.Výrobní a podniková logistika 12. MRP13. APS

Literatura

Kusiak A. - Engineering Design, Academic Press, ISBN: 0-12-430145-2Chang T. et al. - Computer-Aided Manufacturing, Prentice Hall, ISBN: 0-13-754524-xMartin Ch. - Logistic and Suply Chain management, Pitman Publishing, ISBN: 0-27363049-0

Požadavky

Discrete Distribution, Continuous Distribution, Empirical Distribution. Random Number Generation, Random Number Streams. Random Variable Generation: Exponential Distribution, Uniform Distribution, Weibull Distribution, Triangular Distribution, Poison Distribution, Gamma Distribution. MS SQL Server, MS Access, SQL. Theory of Production Systems.

Garant

doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc.