Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průmyslové roboty a manipulátory I (FSI-GPZ-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GPZ-K - Průmyslové roboty a manipulátory I, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Průmyslové roboty a manipulátory I. je seznámit studenty se základy moderní technické robotiky. Úkolem je, naučit posluchače aby si studenti uvědomili nutnou souvislost poznatků z oblasti konstrukce, projekce, řízení a aplikace PRaM, která je výchozím základem pro jejich budoucí praktickou činnost konstruktérů robotů a manipulátorů a případně projektantů robotizovaných pracovišť.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Buda, J. - Kováč, M.: Priemyselné roboty, , 0Kolíbal, Z.: Průmyslové roboty I.-Konstrukce průmyslových robotů a manipulátorů , , 0Chvála,B.- Matička,R.- Talácko,J.: Průmyslové roboty a manipulátory, , 0Warnecke, H.J.- Schraft, R.D.: Industrieroboter, , 0Matička,R.- Talácko,J.: Mechanismy manipulátorů a průmyslových robotů, , 0Industrieroboter: Industrieroboter, , 0

Požadavky

Komplexní a podrobné znalosti z mechanizmů a částí strojů, jejich konstrukce a výpočty.

Garant

prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc.Ing. Tomáš Kubela