Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie výroby strojů, výrobní postupy, ekonomika výroby (FSI-GT0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GT0 - Technologie výroby strojů, výrobní postupy, ekonomika výroby, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s rozdělením všech současnýchkonvenčních i nekonvenčních výrobních technologií ve strojírenském neboelektrotechnickém průmyslu. Je podán přehled typových představitelů výrobních strojů pro jednotlivé technologie. Posluchač je seznámen s definicí podniku a podnikání ve smyslu živnostenského zákona a s činnostmi, provázející výrobní proces a s metodickými postupy pro hodnocení realizace investic.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Halaxa, V. a kol.: Ekonomika řízení strojírenské výrobyM. Vigner, Z. Přikryl a kol.: Obrábění (kap. 19 - 22, str. 607-777)KATALOG obráběcích, tvářecích, dřevoobráběcích strojů, povrchových úprav, měřidel, nástrojů, nářadí 1993-94Kotler, P.: Marketing managementStrojírenská příručka, svazek 7Knoflíček, R.: Technologie výroby, výrobní postupy, ekonomika výroby - studijní opora, FSI VUT v Brně, 2004 - viz také www.fme.vutbr.cz

Požadavky

Základní znalosti strojírenské výroby a ekonomiky.

Garant

doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr.