Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomické nástroje technické praxe (FSI-GX0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-GX0 - Ekonomické nástroje technické praxe, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je, aby studenti získali základní znalosti a pojmy z ekonomiky konstrukčních a vývojových prací v souvislosti s tvorbou produktu, ekonomikou podniku, jeho uplatněním na trhu.

Osnova

Základní náplň kurzu je následující:- Podnik, podnikové strategie, podnikové procesy- Majetková a kapitálová struktura podniku- Náklady a výnosy podniku a hospodaření podniku- Integrovaný vývoj produktu a prvky integrovaného vývoje produktu- Rozhodovací procesy a rizika- Konstrukční a vývojový proces- Hodnotový management a hodnota pro zákazníka- Funkční přístup a funkční analýza- Významy funkcí a metody multikriteriálního hodnocení- Techniky tvořivého řešení problémů a týmová práce

Literatura

Marek, J. Integrovaný vývoj produktu. 2nd ed. Praha: Autodesk, 2011. 234 p. ISBN 978-80-254-6497Dobřický, J.; et al. Hodnotový management, 1st ed.; STING spol. s r.o.: Brno, 2010Wöhe, G. Úvod do podnikového hospodářství. C. H. Beck, Praha, 1995 ISBN 80-7079-981-1

Požadavky

Středoškolské znalosti a dovednosti, středoškolská ekonomika, všeobecný přehled, všeobecné znalosti konstruování, znalosti základy stavby obráběcích strojů a jejich konstrukce.

Garant

Ing. Lubomír Novotný, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lubomír Novotný, Ph.D.